Lélek orvos…

Egyedül jövünk a világra, és egyedül távozunk, olvastam egy idézetben, mégse teljesen igaz számomra ez a kijelentés. Születésünkkor, jobb esetben ott az orvos, és édesanyánk, eltávozáskor a család.

Amikor talán egyedül vagyunk, az mikor élünk. Igaz az életünk során, is mellettünk vannak akik életünket adják, de van, hogy semmit se tudnak azonkívül amit engedünk láttatni, és egy idő után, mi védjük őket, mert tudjuk, mily fájdalom, ha azt látják, hogy valami nincs rendben szeretet gyermekükkel.

Talán lesz pár barát is, akik komolyan veszik ezt a fogalmat és a maguk módján próbálnak lelki testvérként viszonyulni, de mint minden testvéri kapcsolatban is, vannak nehéz pillanatok is. Idővel megérsz arra is, hogy párod legyen, akivel minden jól megy, de ott is vannak dolgok amik előjönnek, és szerencsésebb esetben, megbeszélitek és próbáljátok helyrehozni. De minden egyes veszteség, vita egy ütésként ér. Begyógyul, de a kék, lila és zöld folt megmarad. A megoldás csakis ott rejtőzik, ahol az ütés ér, és néha jobb elvonulni, mint egy remete és segítség nélkül, öngyógyításhoz folyamodni.

Miért? Mert nem minden gyógyszer amit más ajánl hasznos, hisz ami nekem hasznos az neked nem valószínű. Talán a lélek meggyógyítása a legnehezebb dolog, mivel azt nem lehet sehogy megvizsgálni. Esetleg, önmagad orvosaként. Merjünk orvosai lenni lelkünknek. És ha fájdalommal is jár a gyógyulás útja, ne engedjük, megszökni, tartsuk végig a kezelést.

1 hozzászólás »

  1. Erika Said:

    Szia! Nagyon szeretem amit irtal. Es igaz. Sajnos az elet sokszor eleg… szar es nem mindig tehetunk rolla. Pusz


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: